Öppenvård

/media/1170/gruppbild_ov_stor.png

Öppenvård och utsluss

Eget boende och biologiska familjer

Vår öppenvård arbetar med boende i egna lägenheter, behandlingsinsatser och familjebehandling för biologiska familjer. Vår öppenvård verkar främst i Norrbotten och Västerbotten. 

En förutsättning för boende i egen lägenhet är att individen är motiverad och kan ta visst ansvar för hälsa, aktiv vardag, hushållssysslor och planera sin framtid. Vi stöttar individen med nämnda faktorer samt kan också erbjuda olika former av behandlingsinsatser, t.ex. rePULSE, ART, CRA, mm. Utifrån Balans Behandlings breda verksamhetsområde kan vi också skräddarsy lösningar för andra behovsområden. Vårt behandlingsteam består av erfarna socionomer, pedagoger, psykoterapeuter, läkare, psykiatriker och psykolog. 

Våra handledare mot öppenvård har akademisk bakgrund med adekvata vidareutbildningar i socialt arbete. Våra handledare finns tillgängliga dygnet runt under årets alla dagar. Vi samarbetar med hyresvärdar som har en eller flera lägenheter. Vi samarbetar också med privata aktörer som har gårdshus eller annat på-sidan-om-boende.

Familjebehandling för biologiska nätverk
Våra familjebehandlare är socionomer med vidareutbildning inom psykoterapi samt adekvata vidareutbildningar. Vi kan arbeta med familjebehandling för biologiska föräldrar samt göra säkerhetsplanering enligt Signs of Saftey. 

För personlig kontakt och mer information, klicka på ovan länk "Förfrågan".  

Att vara hyresvärd i Balans

På uppdrag av offentlig förvaltning hjälper vi äldre ungdomar och unga vuxna att ta sina första steg mot självförsörjning i hushåll, ekonomi och hälsa. Vi har även äldre vuxna som av olika anledningar behöver stöd i vardagen. 

Vi söker efter ägare av fastigheter som kan tänka sig att medverka för ett socialt ansvar och hjälpa dessa individer till en självständig start i livet. Som hyresvärd får du också vara del av en social insats och får lärdomar att möta olika sociala problematiker, vilket kan vara fördel i andra situationer. Vi erbjuder också olika utbildningar där hyresvärdar med personal har möjlighet att delta. 

Om du vill hyra ut bostad till oss, kontakta:

Sari Kurtti, 070-877 42 47
sari.kurtti@balansbehandling.se

Anna-Karin Wennberg, 070-877 42 01
anna-karin.wennberg@balansbehandling.se

Malin Green Eliasson, 070-877 42 57
malin@balansbehandling.se

Det går också att ringa vår jourtelefon 020-877 800. 

Att hyra ut bostad via Balans är tryggt för hyresvärden. Vi stöttar den boende i vardagen och målet är självförsörjning. Vi har boenderegler som måste följas för att få bo kvar samt att vi har frekvent tillsyn. Det är sällsynt att boende via oss får klagomål om störning, men om så är fallet är det vi som i första hand tar ansvar för att undersöka och förhindra att det händer igen. Vi har alltid nära kontakt med hyresvärden. Vi är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.